Κοίνυρα

Κοίνυρα

Κοίνυρα

Αυτό το μικρό σαγηνευτικό παράκτιο χωριό στην ανατολική ακτή του νησιού. Είναι το είδος της περιοχής που μπορεί εύκολα να αιχμαλωτίσει το θαυμασμό σας και να σας κάνει να επιστρέψετε ξανά και ξανά. Είναι σε μια από τις πιο ήσυχες περιοχές της Θάσου και η φυσική του ομορφιά είναι συναρπαστική.

Απέναντι από τον οικισμό δεσπόζει το μικρό ιδιωτικό νησάκι των Κοινύρων το «Κοινυριώτικο» όπου σώζεται ακόμη το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Το νησάκι είναι κατάφυτο από πεύκα και αγριελιές ενώ οι απόκρυμνες βραχώδεις παραλίες του, κάνουν αρκετά δύσκολη την πρόσβαση σ’ αυτό. Οι ψαράδες της περιοχής θεωρούν τα νερά γύρω από το νησάκι έναν από τους πλουσιότερους ψαρότοπους.

Τα Κοίνυρα έχουν μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την εποχή των Φοινίκων. Τα Κοίνυρα μαζί με τα Αίνυρα (το σημερινό Παλαιοχώρι) ήταν τα κέντρα των ορυχείων της περιοχής. Τώρα είναι γνωστό κι ως «Λουτρό» των ντόπιων.

Δείτε περισσότερα

Στο χωριό υπάρχουν τα βασικά που χρειάζεστε στις διακοπές σας. Υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες, μια πιτσαρία, ένα σούπερ μάρκετ και άφθονη ζεστή ελληνική φιλοξενία. Οι συνήθεις επισκέπτες της είναι εραστές της περιοχής, λόγω της γοητείας που αποπνέει σε πολλούς από αυτούς.

Τα Κοίνυρα έχουν μια μακριά παραλία κατά μήκος της ακτής του χωριού που αποτελείται ως επί το πλείστον από βότσαλα κι άμμο, και μια μικρότερη πιο αμμώδη. Αν πάτε για κολύμπι εδώ σίγουρα θα θαυμάσετε την ομορφιά της περιοχής, τις ομαλές πλαγιές με τα ελαιόδεντρα και τα πευκόφυτα καταπράσινα βουνά που περιτριγυρίζουν όλη τη περιοχή και η πανοραμική θέα που προσφέρουν θα σας κόψει την αναπνοή.

Στη παραλία υπάρχει πάντα ελεύθερος χώρος, αφού δεν μαζεύει πολύ κόσμο, όπως οι περισσότερες άλλες αμμουδιές της Θάσου. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, όπως σ' όλο το νησί. Για αυτούς που δεν τους πειράζει να οδηγήσουν λίγο, ή να προχωρήσουν λίγα χιλιόμετρα σε μια μαγευτική διαδρομή, μπορούν να πάνε πιο νότια και να βρουν μια από τις ωραιότερες παραλίες της Θάσου, το Παράδεισο, όνομα και πράγμα. Τα Κοίνυρα είναι το κοντινότερο χωριό σε αυτή την παραλία, περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά. Είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθούν αυτοί που σχεδιάζουν να παραθερίσουν σ' αυτή τη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αρχαίο ιστορικό Ηρόδοτο, οι Φοίνικες εκμεταλλεύτηκαν την ξυλεία και τα χρυσωρυχεία της Θάσου, ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τα Κοίνυρα, στη διάρκεια της περιόδου από το τέλος το 16ου π.Χ. και μέχρι οι Έλληνες της Πάρου να αποικήσουν το νησί.

Υπάρχουν ερείπια βυζαντινών λουτρών της εποχής και υπολείμματα μιας πρώιμης Χριστιανικής βασιλικής που έχουν επίσης διασωθεί εδώ. Στη διάρκεια μιας σκοτεινής περιόδου της ιστορίας, οι πειρατές θανάτωσαν εδώ πολλούς χριστιανούς στο μέρος που είναι γνωστό ως «Φονιάς». Όπως αλλού, τα Κοίνυρα έχουν βιώσει και καλές και κακές στιγμές στη διάρκεια της ιστορίας. Ωστόσο, είναι ασφαλές να πούμε πως σήμερα είναι αναμφισβήτητα η καταλληλότερη εποχή να είστε εδώ.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Κοίνυρα

Εμφάνιση 5 από 11

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...