Πως θα φτάσετε στη Θάσο

Που βρίσκεται;

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου Πελάγους και απέχει 6 ναυτικά μίλια από την απέναντι στεριά. Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη χάρη:

  • Στα συχνά καθημερινά δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιριών με χαμηλές τιμές
  • Στα δύο Διεθνή Αεροδρόμια τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στο νησί
  • Στη γρήγορη και άμεση πρόσβαση στα πορθμεία μέσω της Εγνατίας οδού (Ε90)

Ακτοπλοϊκές Γραμμές

Ακτοπλοϊκές Γραμμές Θάσου

Σε αντίθεση με άλλα Ελληνικά νησιά με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, οι ναυτιλιακές εταιρίες Θάσου εξυπηρετούν με δεκάδες δρομολόγια καθημερινά τις ανάγκες του νησιού κατά τη θερινή περίοδο και έτσι εξασφαλίζουν στους επισκέπτες του, ένα άνετο και γρήγορο ταξίδι.

Τα αμφίδρομα οχηματαγωγά πλοία εξυπηρετούν επιβάτες και οχήματα γρήγορα και άμεσα έτσι ώστε η μετακίνηση του κοινού και η πρόσβαση στο νησί με οποιοδήποτε όχημα, να είναι ευκολότερη από κάθε άλλο Ελληνικό νησί.

Κεραμωτή - Λιμένας (Θάσος): Είναι τα συχνότερα και οικονομικότερα δρομολόγια διάρκειας μόλις 40΄ λεπτών.

Καβάλα - Σκάλα Πρίνου: Είναι πιο αραιά, μεγαλύτερης διάρκειας - 1 ώρα και 15 λεπτά - και λίγο πιο ακριβά. Αν βέβαια ο τελικός σας προορισμός είναι περιοχές της νότιας Θάσου, η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί περισσότερο. Ακόμη μπορείτε να την επιλέξετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Θάσο για μια επίσκεψη στην όμορφη Καβάλα για ψώνια, περιήγηση ή νυχτερινή διασκέδαση.

Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων

Ταξιδέψτε Αεροπορικώς

Ταξιδέψτε Αεροπορικώς στη Θάσο

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν δύο Διεθνή Αεροδρόμια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης σε πολύ κοντινή απόσταση.

Και τα δύο παρέχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα πορθμεία, μέσω της Εγνατίας οδού και του καλά οργανωμένου επαρχιακού δικτύου και έτσι μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας αρκετά σύντομα και απλά.

Η επιλογή του αεροδρομίου άφιξης (Θεσσαλονίκη ή Καβάλα) θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τόπο αναχώρησής σας και την διαθεσιμότητα των πτήσεων στο αεροδρόμιο της περιοχής σας.

Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» (KVA): Είναι το κοντινότερο αεροδρόμιο. Αν και οι απευθείας πτήσεις είναι λιγότερες και ίσως πιο ακριβές, η απόσταση με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Κεραμωτής είναι μόλις 15΄.

Κατεύθυνση από το αεροδρόμιο Καβάλας στο πορθμείο της Κεραμωτής

Διεθνής Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG): Είναι μεγαλύτερο αεροδρόμιο και η διαδρομή για να φτάσετε στο Λιμάνι της Καβάλας είναι μόλις 2 ώρες, ενώ για το πορθμείο της Κεραμωτής 2 ώρες και 30΄. Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο είναι μεγαλύτερο θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι οι πτήσεις είναι περισσότερες προς τον προορισμό αυτό και οι τιμές πιο ανταγωνιστικές.

Κατεύθυνση από την Θεσσαλονίκη στο λιμάνι της Καβάλας και της Κεραμωτής

Αφού κάνετε την έρευνά σας και αποφασίσετε σε πιο αεροδρόμιο θα φτάσετε, τώρα θα πρέπει να σκεφτείτε πως να φτάσετε στο λιμάνι.

Έχετε 3 επιλογές: να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε ταξί, ή το υπεραστικό λεωφορείο για Καβάλα.


Με νοικιασμένο αυτοκίνητο

Ταξιδέψτε στη Θάσο με νοικιασμένο αυτοκίνητο

Αν φτάσετε στο Διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας (Χρυσούπολη) σας προτείνουμε να πάρετε ταξί για το λιμάνι της Κεραμωτής για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα (μόλις 15 λεπτά).

Αν πάλι φτάσετε στο Διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, το να νοικιάσετε αυτοκίνητο ίσως είναι η πιο σοφή επιλογή. Η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη προς Καβάλα και Χρυσούπολη είναι πραγματικά πολύ άνετη στην οδήγηση, αφού ακολουθώντας την Εγνατία οδό (Ε90) και χωρίς να περνάτε μέσα από πόλεις ή χωριά θα φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς σχεδόν να το καταλάβετε.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που έχουν την δυνατότητα να σας παρέχουν ένα αυτοκίνητο να σας περιμένει στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή σας.

Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Με Ταξί

Ταξιδέψτε στη Θάσο με ΤΑΞΙ

Αν ο τελικός σας προορισμός είναι το Αεροδρόμιο Καβάλας (στη Χρυσούπολη) τότε, το να πάρετε ταξί είναι μια σοφή επιλογή. Με το ταξί να σας περιμένει διαθέσιμο στο αεροδρόμιο, θα έχετε μια επιπλέον βοήθεια με τις αποσκευές σας και μια γρήγορη και άνετη μεταφορά στο πλησιέστερο λιμάνι της Κεραμωτής.

Από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης το να πάρετε ταξί είναι οποσδήποτε πιο κοστοβόρο από το να πάτε με το λεοφωρείο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο αλλά θα απολαύσετε μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Αν έχετε εξασφαλίσει ότι το ταξί που θα μισθώσετε έχει αρκετό χώρο για τις αποσκευές τεσσάρων ατόμων, τότε μπορείτε να το μισθώσετε μαζί με άλλους, για να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα.

Υπάρχουν υπηρεσίες ΤΑΞΙ που προσφέρουν ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση καθώς και προσφορές. Αποτελούν τον ασφαλή σύνδεμο που ενώνει τους επισκέπτες του νησιού με τα πλησιέστερα λιμάνια.

Υπηρεσίες ΤΑΞΙ

Ομαδική μεταφορά επιβατών

Getting to Thassos by Airport Shuttle

Κάντε κράτηση θέσεως σε μια ομαδική μεταφορά επιβατών απευθείας από το διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς το λιμάνι της Κεραμωτής και το αντίστροφο.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι ώρες αναχώρησης καθορίζονται από τη συνολική ζήτηση και ότι οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Θα χρειαστεί να κάνετε την κράτηση σας τουλάχιστον 48 ώρες πριν φτάσετε στη Θεσσαλονίκη. Αποκλειστικά για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς το λιμάνι της Κεραμωτής.

Κάντε κράτηση σήμερα!

Με το λεωφορείο

Ταξιδέψτε στη Θάσο με το λεωφορείο

Δεν υπάρχουν δρομολόγια από το Αεροδρόμιο Καβάλας για το λιμάνι της Κεραμωτής.

Αν έρχεστε από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε την αστική γραμμή από το αεροδρόμιο, στον κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ της πόλης. Εκεί μπορείτε να εκδώσετε το εισιτήριό σας για Καβάλα και θα σας πάρει μόνο 2 ώρες για να φτάσετε στο ΚΤΕΛ Καβάλας. Το λιμάνι της Καβάλας απέχει 10 λεπτά από το ΚΤΕΛ.

Σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε τα δρομολόγια express ώστε να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας και να μην ταλαιπωρηθείτε με συνεχείς στάσεις σε μικρά χωριουδάκια που θα συναντήσετε στη διαδρομή.

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο λιμάνι της Κεραμωτής θα πρέπει να αλλάξετε δύο λεωφορεία: Ένα από Καβάλα για Χρυσούπολη και ένα από Χρυσούπολη για Κεραμωτή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε καθώς είναι χρονοβόρο και πολυέξοδο.

Δείτε τα δρομολόγια ΚΤΕΛ και τις τιμές

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσπαθούμε να σας παρέχουμε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες όμως μερικές φορές όλο και κάτι μας ξεφεύγει. Εάν έχετε αναπάντητα ερωτήματα παρακαλούμε...

Απευθυνθείτε στο φόρουμ!

Έχετε ξαναέρθει στη Θάσο; Θέλετε να μοιραστείτε χρήσιμες πληροφορίες μαζί μας; Γράψτε μας, ή πείτε μας τις απόψεις σας ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες και πιο ακριβείς πληροφορίες, στους μελλοντικούς επισκέπτες της Θάσου.

Στείλτε μας τις απόψεις σας!

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...