Σκάλα Πρίνου

Σκάλα Πρίνου

Σκάλα Πρίνου

Η Σκάλα Πρίνου είναι το δεύτερο λιμάνι, μετά από αυτό της πρωτεύουσας του νησιού του Λιμένα, που ενώνει τη Θάσο με πλοίο με την πόλη της Καβάλας στην απέναντι στεριά.

Προς τα αριστερά του λιμανιού ο επισκέπτης συναντά ένα από τα τελευταία «καρνάγια» της Ελλάδας σε πλήρη λειτουργία. Μικρά και μεγαλύτερα πλοία τραβηγμένα στην στεριά δέχονται τις περιποιήσεις των έμπειρων καραβομαραγκών, για να επιστρέψουν ασφαλή και γερά στην αγκαλιά της θάλασσας.

Συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση και περπατώντας πάντα κατά μήκος ενός ιδιαίτερα καλαίσθητου πεζόδρομου, παράλληλα με τον ασφαλτοστρωμένο κεντρικό δρόμο, φτάνουμε στο δασύλλιο του Πρίνου. Πρόκειται για ένα μικρό καταπράσινο δάσος στην άκρη του όρμου θαρρείς και ξεπήδησε μέσα από την θάλασσα. Το δασάκι είναι οργανωμένο με χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αναψυχή - με μπάρμπεκιου και παιδική χαρά – αλλά και για κολύμπι, αφού η συγκεκριμένη παραλία έχει «Γαλάζια σημαία» από το 2004. Η άμμος είναι λεπτή και η θάλασσα σε κανονικό όχι απότομο βάθος ιδανική για μικρά παιδιά. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Δείτε περισσότερα

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλος αριθμός καταλυμάτων κάθε είδους, πολυτελή νεόδμητα ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και γραφικά ταβερνάκια, εστιατόρια, καφέ, μπαρ για κάθε γούστο και διάθεση. Το λιμάνι χρωματιστό και πολύβουο κατά τους θερινούς μήνες ησυχάζει στο τέλος του Σεπτέμβρη και τότε ενδείκνυται για όσους επιθυμούν πιο ήρεμες αποδράσεις.

Στην περιοχή εκτός από των διαφόρων ειδών καταλύματα βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά και οργανωμένα κάμπινγκ της Θάσου, υπό την αιγίδα και την φροντίδα του Δήμου Θάσου. Ένας σημαντικός αριθμός εκδηλώσεων όπως καλοκαιρινά πάρτι δίπλα στη θάλασσα και υπαίθριες συναυλίες γίνονται εδώ κάθε καλοκαίρι.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Σκάλα Πρίνου

Εμφάνιση 4 από 4

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...