Η ΘΑΣΟΣ ΨΗΦΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Καλλιράχη

Καλλιράχη

Καλλιράχη

Σε απόσταση 2 χιλιόμετρα από τη Σκάλα Καλλιράχης, στην πλαγιά ενός λόφου στην ενδοχώρα βρίσκεται το χωριό της Καλλιράχης. Η θέα που απολαμβάνουν οι 1300 κάτοικοί του προς τη θάλασσα και τον Καβαλιώτικο κόλπο, είναι μοναδική.

Ο οικισμός μεταφέρθηκε από την αρχική του τοποθεσία που ήταν σε διαφορετική περιοχή του νησιού, μετά από επιδρομή πειρατών. Σε ανάμνηση του δυσάρεστου αυτού συμβάντος, ο αρχικός οικισμός μετονομάστηκε σε Κακή Ράχη. Ο Σάβελ αριστοκράτης προύχοντας του χωριού με την ακολουθία του, έφτασαν στην νέα τοποθεσία και ίδρυσαν τον οικισμό της Καλληράχης.

Οι κάτοικοι ασχολούνται σήμερα με την γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό. Ο τόπος έχει μακρά παράδοση στην ναυτοσύνη, αφού επί σειρά ετών, τροφοδότησε την Ελληνική ναυτιλία με άξιους ναυτικούς. Τα καλοκαίρια το χωριό ερήμωνε από τους άνδρες του, καθώς έφευγαν για να δουλέψουν στα καΐκια (γρι-γρι) της περιοχής στην πόλη της Καβάλας απέναντι, για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.

Δείτε περισσότερα

Ο σύγχρονος επισκέπτης, μπορεί να περιπλανηθεί στα πλακόστρωτα δρομάκια του οικισμού, απ‘ όπου με δυσκολία περνούν αυτοκίνητα.

Αξίζει μία επίσκεψη στο λαογραφικό και ναυτικό μουσείο του χωριού, που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο από το 1800 κτήριο στο κέντρο του χωριού.

Οι ντόπιοι φημίζονται για την φιλοξενία που προσφέρουν, καθώς και το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν και που τόσο σπανίζουν στις μέρες μας.

Για να απολαύσετε αυτές τις αξίες σε ένα ονειρεμένο φυσικό τοπίο, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε το ορεινό αυτό χωριό.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Καλλιράχη

Εμφάνιση 1 από 1

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...