Σκάλα Καλλιράχης

Σκάλα Καλλιράχης

Σκάλα Καλλιράχης

Η Σκάλα Καλλιράχης βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του νησιού με την ανοιχτοσιά του πελάγους μπροστά της και τη θέα των βουνών της Καβάλας και του Αγίου Όρους. Ένας φανταστικός ψαρότοπος για τους λάτρεις του είδους και ιδανικό σημείο για τους επισκέπτες που προτιμούν την ησυχία από το θόρυβο που έχουν άλλα παραθεριστικά θέρετρα.

Ανοιχτή στο πέλαγος και τ΄ αεράκι που έρχεται από ‘κεί, έχει ένα υπέροχο κλίμα, χωρίς υγρασία, και πολλές μικρές διάσπαρτες παραλίες κατά μήκος της μιας και ο οικισμός εκτείνεται σ΄ αρκετά χιλιόμετρα.

Αρχικά οι ψαράδες έκτισαν μικρές καλύβες κυριολεκτικά πάνω στο κύμα προκειμένου να προστατέψουν τις βάρκες τους και τα σύνεργα του ψαρέματος από την κακοκαιρία. Αργότερα οι καλύβες αυτές επεκτάθηκαν και μετατράπηκαν σε μόνιμες κατοικίες. Έτσι δημιουργήθηκε ο παραθαλάσσιος αυτός γραφικός οικισμός που επεκτάθηκε παράλληλα με την θάλασσα και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου προς Λιμενάρια και σιγά-σιγά άρχισε να γνωρίζει τουριστική ανάπτυξη.

Δείτε περισσότερα

Κάθε ηλιοβασίλεμα είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, με υπέροχα χρώματα που μόνο η φύση μπορεί να δώσει. Ο εσπερινός καφές ή το ουζάκι με το μεζέ παίρνουν άλλη διάσταση καθώς η φυσική ομορφιά γεμίζει όλο σας το είναι και μια μικρή κι απλή απόλαυση αποκτά ιδαίτερη σημασία. Αν δεν θεραπεύσετε τις ανησυχίες σας στη Σκάλα Καλλιράχης, τότε έχετε πραγματικά σοβαρό πρόβλημα.

Μ΄όλα τα βασικά κι απαραίτητα καταστήματα κι εστιατόρια στη περιοχή δεν έχετε κάποιο πρόβλημα προμηθειών, ενώ τα μεγαλύτερα κέντρα, όπως του Πρίνου με το Κέντρο Υγείας και την υπαίθρια λαϊκή αγορά, και τα Λιμενάρια, με πληθυσμό πάνω από 2.000 κατοίκους, βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ περνούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα, με διαφορετικές κατευθύνσεις, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επισκεφθείτε οποιοδήποτε χωριό της Θάσου ή να κάνετε το γύρο του νησιού.

Στην έξοδο του οικισμού σε ένα μικρό στένωμα του δρόμου (κλείσιμο = κλίσμα) βρίσκεται και ο οικισμός Κλίσμα, γνωστός για την βραχώδη παραλία με τα στρογγυλά βότσαλα. Αξίζει να δοκιμάσετε θαλασσινούς μεζέδες στα ταβερνάκια του οικισμού αλλά και να αγναντέψετε τα καραβάκια (γρι-γρι) που στην σειρά το ένα πίσω από το άλλο σαν χάντρες ενός θαλάσσιου περιδέραιου βγαίνουν για ψάρεμα το ηλιοβασίλεμα.

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων γίνονται στο λιμανάκι του οικισμού κατά τους θερινούς μήνες από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, με αποκορύφωμα την γιορτή της σαρδέλας στις 14, 15 και 16 Αυγούστου.

Καλώς να μας έλθετε λοιπόν στην αγαπημένη μας Σκάλα Καλλιράχης και είμαστε σίγουροι ότι θα την αγαπήσετε όσο κι εμείς.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Σκάλα Καλλιράχης

Εμφάνιση 5 από 10

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...