Η ΘΑΣΟΣ ΨΗΦΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Καζαβίτι

Καζαβίτι

Καζαβίτι

Η Θάσος έχει πολλούς ορεινούς οικισμούς, γιατί παλιά οι κάτοικοι για να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών έχτιζαν τα σπίτια τους ψηλά πάνω στα βουνά. Έτσι τα περισσότερα ορεινά χωριά είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των βουνών περιτριγυρισμένα από πεύκα με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Ο επισκέπτης που επιθυμεί να περιηγηθεί στο τυπικότερο αλλά και ομορφότερο δείγμα τέτοιων ορεινών οικισμών, μπορεί διασχίζοντας το χωριό του Πρίνου να συνεχίσει τον ανηφορικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Εκεί θα συναντήσει το πρώτο ορεινό χωριό το Μικρό Καζαβίτι στο τέλος μιας έφορης κοιλάδας σκαρφαλωμένο ανάμεσα στους λόφους.

Είναι το μικρότερο από τα δύο ορεινά χωριά της περιοχής που πήραν το όνομά τους από τις λατινικές λέξεις casa = σπίτι, οίκος και vitus = οίνος, κρασί. Ο τόπος λοιπόν είναι το σπίτι του κρασιού.

Γραφικά πλινθόκτιστα σπίτια σκαρφαλωμένα κλιμακωτά πάνω στο λόφο ξεπροβάλουν μέσα από την οργιώδη βλάστηση που δημιουργούν πλατάνια, κυπαρίσσια, πρίνοι και σκίνα. Τριγύρω γραφικές και καλαίσθητες ταβέρνες προσφέρουν κάθε είδους τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές, ενώ σύγχρονα καταλύματα, εναρμονισμένα πλήρως με το τοπίο, προσφέρουν υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

Δείτε περισσότερα

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στους ορεινούς οικισμούς μπορούμε να προχωρήσουμε πεζή για το επόμενο χωριό το Μεγάλο Καζαβίτι αφού η απόσταση ανάμεσα στα δύο χωριά είναι μόλις 500 μέτρα.

Στα αριστερά μας το μικρό πετρόχτιστο θεατράκι απομίμηση αρχαίου ελληνικού θεάτρου μπορεί να φιλοξενήσει στο κοίλο του 300 περίπου θεατές. Κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζονται μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου και στην μνήμη του Αγίου Γεωργίου το Πάσχα στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι.

Τα ορεινά αυτά χωριά προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να έρθει σε άμεση επαφή με την φύση αφού το πυκνό δάσος τα αγκαλιάζει περιμετρικά. Σε συνεννόηση με τους τοπικούς φυσιολατρικούς συλλόγους γίνονται περιηγήσεις και περίπατοι στα πολυάριθμα μονοπάτια που οδηγούν στα γύρω δάση και δίνουν την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να έρθει σε άμεση επαφή με αυτό το παρθένο φυσικό περιβάλλον.


Τοποθεσία

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...