Πρίνος

Πρίνος

Πρίνος

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Θάσου, το χωριό του Πρίνου βρίσκεται σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σκάλας Πρίνου.

Το χωριό, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες ενός λόφου βρίσκεται στην είσοδο μιας κοιλάδας που καταλήγει στα ορεινά παραδοσιακά χωριά Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αλλά και για τους ντόπιους αποτελεί η υπαίθρια λαϊκή αγορά (παζάρι) που λειτουργεί σε μια μεγάλη έκταση σε κεντρικό σημείο του χωριού κάθε Δευτέρα, χειμώνα-καλοκαίρι. Ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά και όλα τα είδη ένδυσης και υπόδησης σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και να απολαύσει μια μοναδική ατμόσφαιρα πανηγυριού και λαϊκού γλεντιού.

Οργανώνονται εκδρομές και πεζοπορία στα γύρω βουνά καθώς και φυσιολατρικές δραστηριότητες σε όλη την διάρκεια του έτους.

Δείτε περισσότερα

Την οικονομική του ανάπτυξη ο τόπος την οφείλει στους πυκνούς ελαιώνες που περιβάλλουν το χωριό, δίνοντάς του τα πρωτεία στην παραγωγή λαδιού σε ολόκληρο το νησί.

Από τα τοπικά προϊόντα ο επισκέπτης αξίζει να δοκιμάσει τις εξαιρετικής ποιότητας θρούμπες ελιές Θάσου, σε όλες τους τις ποικιλίες μαύρες και πράσινες, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας από τον τοπικό ελαιουργικό συνεταιρισμό, καθώς και το ντόπιο μέλι και τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού.

Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι γονέων τέλος είναι εξαιρετικά δραστήριοι, και έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Στο χωριό λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με πολλούς τίτλους βιβλίων καθώς και τμήματα ζωγραφικής, σκακιού παραδοσιακών και μοντέρνων χορών.

Ο Πρίνος είναι ακόμη γνωστός για το οργανωμένο Κέντρο Υγείας του, που χάρη στην στήριξη των κατοίκων αλλά και στις ακούραστες προσπάθειες των νοσηλευτών και των γιατρών του παρέχει εξαιρετική πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, σώζοντας εκατοντάδες ζωές κάθε χρόνο.

Η ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή του άλλωστε, έκανε γνωστό το χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Πρίνος

Εμφάνιση 1 από 1

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...