Η ΘΑΣΟΣ ΨΗΦΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Σωτήρας

Σωτήρας

Σωτήρας

Στην Σκάλα Σωτήρα υπάρχει ένας ανηφορικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στον ορεινό οικισμό του Σωτήρα. Κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει πλήθος από μικρά εκκλησάκια που ξεπροβάλλουν μέσα από την πυκνή βλάστηση και από τις δύο πλευρές του ανηφορικού δρόμου.

Εκεί στους πρόποδες του όρους Υψάριου σε υψόμετρο 350 μέτρα και σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από την θάλασσα συναντούμε το γραφικό ορεινό οικισμό του Σωτήρα.

Το χωριό φημίζεται για τον καθαρό του αέρα. Λόγω του υψομέτρου του προτιμήθηκε από πολλούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε όσους αντιμετώπιζαν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα αλλά και λόγω του πυκνού καταπράσινου δάσους που το περιβάλλει και το δροσερό νερό των πηγών που καταλήγουν σ΄αυτό.

Δείτε περισσότερα

Διατηρητέο μνημείο του οικισμού αποτελεί η μεγάλη πετρόκτιστη βρύση που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού και περιβάλλεται από επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια.

Παλιότερα το χωρίο προτιμούνταν από όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και όχι άδικα αφού το κλίμα του είναι ήπιο και ξερό και ο αέρας που φυσά εδώ καθαρός και τόσο αναζωογονητικός. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την παλιά εκκλησία, την βρύση κτισμένη στο κέντρο της πλατείας το 1888 καθώς και το παλιό σχολείο που μάταια περιμένει τους φωνές των παιδιών καθώς έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια. Ωστόσο ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει στον τόπο και το γεγονός αυτό, η αίσθηση δηλαδή ότι ο χρόνος έχει σταματήσει στα πλακόστρωτα στενά του σοκάκια το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό.

Στην μικρή ταβέρνα-καφενείο του χωριού απολαύστε τον καφέ ή το ουζάκι σας κάτω από την δροσιά του υπεραιωνόβιου πλάτανου καθώς και ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η θέα της θάλασσας από ψηλά σου κόβει την ανάσα.

Το συστήνουμε σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν ήρεμες εναλλακτικές διακοπές δίπλα στην φύση. Στην περιοχή λειτουργεί μια οργανωμένη τουριστική μονάδα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Τοποθεσία

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...