Η ΘΑΣΟΣ ΨΗΦΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Σκάλα Σωτήρα

Σκάλα Σωτήρα

Σκάλα Σωτήρα

Ο γραφικός οικισμός της Σκάλας Σωτήρος απλώνεται κατά μήκος μιας γραφικής και ήσυχης παραλίας.

Οι κάτοικοι του ορεινού χωρίου Σωτήρας το εγκατέλειψαν προτιμώντας τον παραθαλάσσιο οικισμό. Η κίνηση αυτή σηματοδότησε και την μεταστροφή των δραστηριοτήτων τους, από καθαρά αγροτικές, στην ενασχόληση με την αλιεία με πιο επαγγελματικό τρόπο, αλλά και με τον τουρισμό. Έτσι μετά το 1976 ο οικισμός γνώρισε ραγδαία ανοικοδόμηση, ώστε σιγά-σιγά να γνωρίσει και την τουριστική αξιοποίηση.

Το γραφικό λιμανάκι του οικισμού, προσφέρει φιλοξενία σε εκατοντάδες πλεούμενα αλλά και ευκαιρία για ψάρεμα για τους αρχάριους ή τους λιγότερο ριψοκίνδυνους. Οι φοίνικες που βρίσκονται κατά μήκος της οργανωμένης παραλίας με μικρά ταβερνάκια και μπαρ που λειτουργούν όλη την ημέρα, δίνουν ένα εξωτικό τόνο στον τόπο. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να βρει εδώ, την επιβλητική καμινάδα του πιο παλιού εργοστασίου για την επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς και την παραγωγή θερμότητας. Είναι από τις αρχαιότερες που υπάρχουν στο νησί και δίνει ένα αέρα μιας αλλοτινής εποχής στο τοπίο γύρω της...

Δείτε περισσότερα

Στις 6 Αυγούστου το χωριό γιορτάζει και στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που κτίστηκε το 1890, συγκεντρώνεται κόσμος από ολόκληρο το νησί αφού σ΄αυτή την εκκλησία οφείλει το χωριό την ονομασία του. Στα θεμέλια της εκκλησίας μπορεί κανείς να θαυμάσει τα λουτρά των Ύστερων χρόνων της ρωμαϊκής περιόδου καθώς και τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της πρώιμης εποχής του Χαλκού στο προαύλιο του Ναού.

Το χωριό απλώνεται κατά μήκος της περιφερειακής οδού που διατρέχει περιμετρικά το νησί, σταματήστε να το εξερευνήσετε και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ψωμί του τοπικού φούρνου από τα καλύτερα στο νησί. Το χωριό παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπάρχει πλήθος καταλυμάτων για όλα τα γούστα, κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας πολλά μπαρ και εστιατόρια καθώς και γραφικές ταβέρνες υποδέχονται τον επισκέπτη καθιστώντας τη Σκάλα Σωτήρα μια εναλλακτική πρόταση για την καλοκαιρινή σας έξοδο αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Σκάλα Σωτήρα

Εμφάνιση 3 από 3

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...