Πευκάρι

Πευκάρι

Πευκάρι

Ο λόγος για την ονομασία την περιοχής γίνεται αμέσως προφανής. Συναντούμε εδώ ένα πυκνό καταπράσινο πευκοδάσος με μικρά και μεγάλα πεύκα (πευκάρια) που στολίζουν και συντροφεύουν μια παραλία, που απλώνεται κατά μήκος του οικισμού και τον διατρέχει από άκρη σ’ άκρη, με βότσαλα και άμμο και αρκετά βαθιά αλλά πεντακάθαρα και γαλανά νερά.

Το Πευκάρι αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για διακοπές στην Θάσο από την εποχή ακόμη εκείνη που η ανάπτυξη στο νησί ήταν περιορισμένη, τα αυτοκίνητα λιγοστά και οι υποδομές ανύπαρκτες. Για τους περισσότερους ντόπιους αλλά και τους λιγοστούς επισκέπτες που έφταναν εδώ τότε, ακόμη και μεταφερόμενοι με μικρά καΐκια δια θαλάσσης από τα γειτονικά Λιμενάρια, η σημερινή ανάπτυξη του οικισμού ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τοπίου, ο συνδυασμός βλάστησης και καταγάλανων νερών δεν άφησαν ασυγκίνητους τους επισκέπτες.

Δείτε περισσότερα

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και σήμερα, δίκαια, το Πευκάρι γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Η παραλία που επάξια έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία της Ε.Ε., προσφέρει κάθε είδους απόλαυση στον επισκέπτη. Άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ, ταβέρνες, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα μικρά καταλύματα αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία, καφέ και μπαρ έχουν προσδώσει στην περιοχή κοσμοπολίτικο αέρα και έντονη κινητικότητα σε όλη την διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Το οργανωμένο κάμπινγκ του οικισμού δίνει την δυνατότητα για εναλλακτικές διακοπές δίπλα στην θάλασσα και μέσα στην καταπράσινη βλάστηση.

Είναι εντυπωσιακό για ένα τόσο μικρό τόπο, να καταφέρνει να παρέχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για χαλαρές ήσυχες οικογενειακές διακοπές, αλλά και ταυτόχρονα να δίνει την δυνατότητα για έντονη ζωή, δραστηριότητα και περιπέτεια. Η εναλλαγές είναι τόσες και η ποικιλία επιλογών τέτοια, που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Πευκάρι

Εμφάνιση 5 από 8

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...