Η ΘΑΣΟΣ ΨΗΦΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Ποτός

Ποτός

Ποτός

Ο Ποτός τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως ένας από του κορυφαίους νεανικούς προορισμούς διακοπών. Νέοι από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ στη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν για το καλοκαίρι. Νέες οικογένειες τείνουν επίσης να απολαμβάνουν το να έρχονται εδώ.

Οι στενοί δρόμοι μετατρέπονται σε πεζόδρομους με τα καταστήματα και σνακ μπαρ κατά μήκος τους, καθώς τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες περιορίζονται σε λίγους μόνο δρόμους της κωμόπολης. Μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες στην παραλία, οι τουρίστες γεμίζουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να ψωνίσουν και να βρουν ένα μέρος συνάντησης, όπου θα χαλαρώσουν και θα απολαύσουν ένα ποτό και ίσως κάποιο πάρτι αργά τη νύχτα. Ενα πολύβουο ετερόκλητο πλήθος πλημμυρίζει τον τόπο δίνοντάς του μια ξεχωριστή ζωντάνια και ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό χρώμα.

Η κωμόπολη βρίσκεται δίπλα στην πολύ μεγάλη και αμμώδη παραλία. Το νερό είναι καθαρό και κατάλληλο για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Κατά μήκος ενός τμήματος της παραλίας, δίπλα στο γραφικό λιμάνι, θα βρείτε μια σειρά από καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, παγωτατζίδικα και νυχτερινά κλαμπ. Είναι πολύ ζωντανά κατά την διάρκεια της μέρας και ίδιοι έντονοι ρυθμοί συνεχίζονται αμείωτοι κατά την διάρκεια της νύχτας. Καθώς διασχίζετε τους τόπους συνάντησης, θα ακούτε μια συνεχή εναλλαγή μουσικής, μέχρι να ακούσετε το είδος που σας αρέσει, και ίσως τότε αποφασίσετε να καθίσετε εκεί, να πάρετε ένα ποτό αγναντεύοντας τη θάλασσα και απολαμβάνοντας την μαγευτική νυχτερινή θέα των φωτισμένων ακτογραμμών μέχρι πέρα μακριά στη χερσόνησο του Άθω.

Δείτε περισσότερα

Οι καφετέριες σάς σερβίρουν επίσης κατευθείαν στην παραλία, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να χρησιμοποιήσετε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τους.

Τη νύχτα η δυναμική της περιοχής εντυπωσιάζει. Έντονα χρώματα, γρήγοροι ρυθμοί, φώτα, μουσική, χορός και πλήθος από ερεθίσματα. Πλήθος πολύχρωμο, νέοι άνθρωποι που χαίρονται την ανεμελιά του καλοκαιριού και απολαμβάνουν την μαγεία του. Εκατοντάδες πάρτυ οργανώνονται εδώ αυτή την εποχή του χρόνου. Μια παγκοσμιοποιημένη νεολαία γλεντά και διασκεδάζει ασταμάτητα, σ΄αυτή τη ζωντανή γωνιά της Ελλάδας και στο τέλος του καλοκαιριού, σίγουρα ανανεώνει το ραντεβού της στο ίδιο μέρος, τον επόμενο χρόνο.

Ο Ποτός είναι ένα υπέροχο παράκτιο χωριό στη νότια πλευρά του νησιού. Έχει αναπτυχθεί σε έναν οικισμό με μόνιμους κατοίκους τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

Παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως λιμάνι από τους κατοίκους του Θεολόγου που επιθυμούσαν να έχουν μια πρόσβαση στην θάλασσα, οπότε δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ψαροχώρι.

Η αλιεία είναι πολύ ανεπτυγμένη στη νότια πλευρά του νησιού, περισσότερο από τα βόρεια νερά. Τα νερά εδώ είναι βαθύτερα και προσφέρουν πληθώρα και μεγαλύτερη ποικιλία ψαριών. Το γεγονός αυτό καθιστά αυτό τον τόπο ένα κομβικό σημείου που με την ανάπτυξη της αλιείας του, παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή των κατοίκων του και συμβάλει στην γενικότερη οικονομία του νησιού. Οι ντόπιοι προτιμούν να αρχίζουν τις εξορμήσεις τους για ψάρεμα κατά την χειμερινή περίοδο που θεωρείται ιδανικότερη για το ψάρεμα περισσότερων θαλάσσιων ειδών, με τα χταπόδια και τα καλαμάρια να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτίμησης - και όχι άδικα κατά την γνώμη μας - αφού θεωρούνται κορυφαίοι θαλασσινοί μεζέδες.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Ποτός

Εμφάνιση 5 από 23

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...