Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος ή Βούζι όπως τον ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι ο δεύτερος ορεινός οικισμός της περιοχής του Ραχωνίου και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Ραχώνι, πάνω σε έναν κατάφυτο λόφο.

Ο οικισμός μεταφέρθηκε στο σημερινό του σημείο, ενώ αρχικά ιδρύθηκε πιο ψηλά και βαθύτερα μέσα στο βουνό, όπου την ύπαρξή του σήμερα έχει απομείνει να υπενθυμίζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφτεί ακολουθώντας το ορεινό μονοπάτι.

Ο θρύλος αναφέρει ότι το χωριό υπήρξε ο τόπος ανατροφής και των πρώτων παιδικών χρόνων του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Η εκκλησία του χωριού με τον πλακόστρωτο αυλόγυρο, καθώς και τα σπίτια με τις πλινθόκτιστες σκεπές και την ντόπια αρχιτεκτονική που υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του τοπίου, είναι πολύ καλοί λόγοι για να περιηγηθούμε στα δρομάκια του μικρού αυτού γραφικού οικισμού.

Ο σύγχρονος πολύβουος τρόπος ζωής δεν έχει καμία θέση εδώ. Η δροσιά από τα πλατάνια και τα κρυστάλλινα νερά, αποζημιώνουν τον επισκέπτη που επιθυμεί να περπατήσει στους δρόμους του χωριού, πριν πάρει τον κατηφορικό δρόμο και φτάσει μετά από περίπου τέσσερα χιλιόμετρα στην Σκάλα Ραχωνίου, που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το κυρίαρχο στοιχείο του νησιού της Θάσου, τη θάλασσα.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Άγιος Γεώργιος

Εμφάνιση 1 από 1

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...