Ραχώνι

Ραχώνι

Ραχώνι

Η περιοχή του Ραχωνίου απλώνεται στο πανέμορφο Βόρειο τμήμα του νησιού της Θάσου. Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο σε έκταση κάμπο με ελαιόδεντρα μετά από αυτό του Πρίνου και αποτελείται από τέσσερις οικισμούς - δύο ορεινούς: Ραχώνι και Άγιο Γεώργιο, και δύο παραθαλάσσιους: Σκάλα Ραχωνίου καθώς και την περιοχή του Παχύς κοντά στο ομώνυμο ακρωτήριο.

Η θέση του οικισμού του Ραχωνίου που βρίσκεται κυριολεκτικά σκαρφαλωμένος πάνω στην ράχη του βουνού, του έδωσε και το όνομά του. Το χωριό είναι βουτηγμένο σε μια εντυπωσιακή χλωρίδα, που αποτελείται από πλατάνια και ελαιόδεντρα, μέχρι κάθε είδους οπωροφόρα δέντρα, θάμνους και σκίνα. Η βλάστηση πυκνή και πλούσια πνίγει κυριολεκτικά το χωριό ενώ οι μυρωδιές από το αγιόκλημα και το γιασεμί που αγκαλιάζουν τις αυλές των σπιτιών, γεμίζουν ευωδιές τον τόπο.

Δείτε περισσότερα

Ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος διατρέχει περιμετρικά τον οικισμό, ξεκινώντας από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα με την εικόνα της Παναγίας να τη στολίζει επιβλητική.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται εδώ στις 15 Αυγούστου για να τιμήσει την μνήμη της Παναγίας και να συμμετέχει σε ένα ξεχωριστό λαϊκό πανηγύρι, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα φιλοξενίας και ζεστασιάς, που οι ντόπιοι κάτοικοι δημιουργούν.

Ανηφορίζοντας το μονοπάτι και στο ψηλότερο σημείο του, βρίσκεται η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού. Αξίζει να απολαύσετε εδώ τον καφέ ή το αναψυκτικό σας αλλά και γιατί όχι ένα από τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού, που παρασκευάζονται με μοναδική μαεστρία από τις γυναίκες του χωριού και είναι ονομαστά σε όλο το νησί. Η φιλοσοφία που θέλει την ευτυχία να βρίσκεται ανάμεσα στα απλά πράγματα, βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της εδώ.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί αλλοδαποί τουρίστες ενθουσιάστηκαν τόσο από την απλότητα και την ηρεμία της περιοχής, που αγόρασαν ή έκτισαν τις κατοικίες του εδώ, δίνοντας νέα πνοή στον οικισμό που είχε αρχίσει να ερημώνει.

Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί, μόνιμοι κάτοικοι πλέον, δημιούργησαν την πολυπληθέστερη κοινότητα αγγλόφωνων που υπάρχει στο νησί και ενσωματώθηκαν πλήρως με τον ντόπιο πληθυσμό.

Πρέπει να αναφέρουμε εδώ, ότι η κοινότητα, αν και ολιγομελής δραστηριοποιείται μέσα από ένα πλήθος δράσεων διοργανώνοντας λαϊκά γλέντια καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, με κορυφαία την διοργάνωση αποκριάτικου καρναβαλιού, στην οποία αξίζει να παραβρεθεί κανείς. Αλλά και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και παραθεριστών.


Τοποθεσία

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...