Παχύς

Παχύς

Παχύς

Ξεκινώντας από το Λιμένα, και οδηγώντας προς τα δυτικά προς το άλλο μεγάλο λιμάνι της Σκάλας Πρίνου, στα μισά περίπου της διαδρομής μας αντικρίζουμε το ακρωτήριο του Παχύ.

Το ακρωτήριο που είναι το μεγαλύτερο του βορεινού τμήματος του νησιού βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μαζί με αυτό του «Κεφαλά» στο Νότο, οριοθετούν τα βορεινά και νότια σύνορα του νησιού, καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και δείγματα άγριας βραχώδους ομορφιάς. Στον αυχένα του ακρωτηρίου και πριν συνεχίσετε στον κατηφορικό πλέον δρόμο για την ομώνυμη παραλία αξίζει να σταματήσετε στο μικρό κιόσκι του Δήμου για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα. Η λήψη φωτογραφιών από αυτό το σημείο είναι επιβεβλημένη θα λέγαμε καθώς έχετε την ευκαιρία να απαθανατίσετε την Θασσοπούλα το γραφικό αυτό πανέμορφο νησάκι αλλά και όλες τις απέναντι στεριές της Κεραμωτής και της Καβάλας. Η θέα από τα απόκρημνα βράχια σου κόβει την ανάσα.

Συνεχίζοντας τον περιφερειακό δρόμο και σε μια παράλληλη πορεία μέσα από τα πυκνά θασίτικα πεύκα, φτάνουμε στην παραλία του Παχύ. Είναι μια από τις πιο μαγευτικές και ειδυλλιακές τοποθεσίες του νησιού, με καταπράσινα βουνά και διάσπαρτους ελαιώνες που με τη ποικιλία των χρωμάτων δίνουν μια υπέροχη αίσθηση στον επισκέπτη.

Δείτε περισσότερα

Μην ψάξετε για φυσικά σύνορα ή ενημερωτικές πινακίδες, δεν θα βρείτε, αφού πρόκειται ουσιαστικά για μια έκταση 3-4 χιλιομέτρων μέχρι την Σκάλα Ραχωνίου κατάσπαρτη από καταλύματα, που ξεπροβάλλουν ανάμεσα από ελαιώνες και πευκοδάσος που θα σας ακολουθεί μέχρι να βουτήξετε στην θάλασσα που χρωματίζεται γαλαζοπράσινη από το ιδιαίτερο χρώμα που τις δίνουν τα πεύκα.

Υπάρχουν οργανωμένες πλαζ με ξαπλώστρες και ομπρέλες που πραγματικά δεν έχουν λόγω ύπαρξης, αφού τα πεύκα που φτάνουν μέχρι το ακρογιάλι παρέχουν φυσική προστασία από τον ήλιο.

Μικρά γραφικά ταβερνάκια αλλά και μεγάλες οργανωμένες τουριστικές μονάδες υπάρχουν εδώ, σε μια μοναδική ποικιλία. Για τους πιο δραστήριους, θαλάσσια σπορ κάθε είδους αλλά και μαθήματα ιππασίας από όμιλο που βρίσκεται εκεί κοντά καθώς και μαθήματα τένις από τοπικό τένις-κλαμπ της περιοχής.

Ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα του νησιού, γι' αξέχαστες διακοπές.


Τοποθεσία


Find a place to stay in Παχύς

Εμφάνιση 5 από 8

Προσφορές τελευταίας στιγμής

Δείτε τις τρέχουσες προσφορές για την περιοχή αυτή!

Πάμε στις προσφορές τώρα

Φόρουμ

Τελευταία Σχόλια

Loading...